Úspešné študentky našej školy.

 

Dňa 7. 6. 2011, v Rímskokatolíckom kostole v Detve, sa konalo slávnostné odovzdanie cien výtvarnej súťaže „Biblia očami detí a mládeže“ na úrovni banskobystrickej diecézy (krajskej).  V kategórii VI. – stredné školy, súťažili aj naše študentky – a reprezentovali naozaj úspešne. Získali jednu prvú a dve druhé ceny.

Simonka Bavalová, I.B trieda  - I. miesto

Mária Zámorová, I.B trieda  Terézia Boldišová, I.A. trieda -   II. miesto.

 

Na odovzdávaní cien v Detve sa s nimi zúčastnila

učiteľka náboženskej výchovy Mgr. MUDr. Magdaléna Ďatelová.

 Evanjelium podľa Lukáša.jpg (73786 bytes)      biblicka_olympiada_2011.JPG (161420 bytes)

 

 

Biblická olympiáda 2010/2011 

ako nástroj duchovnej a intelektuálnej formácie mladého človeka.

 

Aj v tomto roku sme pre študentov našej školy zorganizovali súťaž, ktorá  bola už po desiatykrát vyhlásená Ministerstvom školstva SR v spolupráci  s Konferenciou biskupov Slovenska. Olympiáda sa uskutočňuje v zmysle Organizačného poriadku Biblickej olympiády (registrácia na MŠ SR č. CD 2006-11633/36 30-1:096 zo dňa 22.2.2006)  a Pedagogicko - organizačných pokynov Ministerstva školstva Slovenskej republiky . V centre pozornosti boli tento rok na školskom kole v SZŠ vo Zvolene novozákonný spis Evanjelium podľa Lukáša. V mesiaci december 2010 sa konalo na našej škole triedne kolo BO a dňa 1. februára 2011 sme zorganizovali školské kolo tejto súťaže. Olympiády sa zúčastnilo 11 študentov z prvého ročníka, kde je náboženská výchova jedným z povinne voliteľných predmetov. 

Študenti súťažili v 2 oblastiach súčasne :

1Teoretické vedomosti z Evanjelia podľa Lukáša.  

2.  Biblia očami mládeže – výtvarné ponímanie vybratých biblických textov NZ. 

Aj tento ročník, podobne ako predchádzajúce ročníky, ponúka hlboké podnety na dôležité témy:  modlitba ako spôsob komunikácie medzi človekom a Bohom, aktualizácia biblického posolstva pre dnešného človeka : úcta k životu, praktické prežívanie kresťanského života a povolanie k svätosti, cesta k pravej slobode, evanjelium Ducha Svätého. Priebeh celého podujatia bol živý, dynamický a dá sa hodnotiť ako veľmi vydarený. Tešíme sa z úspechu študentiek 1.A a 1.B triedy : Márie Zámorovej, Silvie Šoučíkovej, Terézie Boldišovej, Simonky Bavalovej a Timey Melcerovej,  ktoré  sa umiestnili na prvých štyroch miestach. V sumáre však možno konštatovať, že aj ostatné zúčastnené študentky podali veľmi dobrý výkon. Gratulujeme !

Výtvarné zobrazenie biblických udalostí prvých štyroch  študentiek pošleme na Diecézny katechetický úrad v Banskej Bystrici, kde bude vyhodnotenie na úrovni banskobystrickej diecézy. Za úvodné čítanie zo Svätého písma ďakujeme Simonke a Patrikovi . Za nafotografovanie snímkov a pomoc pri organizácii súťaže ďakujeme Martinovi Andránskemu a Erikoli Dolovi. V porote, ktorá hodnotila práce súťažiacich bola aj pani profesorka:  Mgr. Danica Gondová.

Olympiádu otvoril pán riaditeľ školy Mgr. Jozef Vallašek.  

MUDr. Mgr. Magdaléna Ďatelová - vyučujúca NAV           Fotoalbum z biblickej olympiády tu.

 

 

 

 

 

Biblická olympiáda 2009/2010 ako nástroj duchovnej a intelektuálnej formácie mladého človeka.

 

Aj v tomto roku sme pre študentov našej školy zorganizovali súťaž, ktorá  bola už po deviatykrát vyhlásená

Ministerstvom školstva SR v spolupráci  s Konferenciou biskupov Slovenska. Olympiáda sa uskutočňuje v zmysle Organizačného poriadku Biblickej olympiády (registrácia na MŠ SR č. CD 2006-11633/36 30-1:096 zo dňa 22.2.2006)  a Pedagogicko - organizačných pokynov Ministerstva školstva Slovenskej republiky .

V centre pozornosti boli tento rok na školskom kole v SZŠ vo Zvolene tieto knihy Svätého písma : starozákonná  kniha Prorok Daniel  a novozákonný Jakubov list.

V mesiaci december 2009 sa konalo triedne kolo BO a dňa 19. februára 2009 sme zorganizovali školské kolo tejto súťaže. Olympiády sa zúčastnilo 10 študentov z prvého ročníka, kde je náboženská výchova jedným z povinne voliteľných predmetov. Študenti súťažili v 2 oblastiach súčasne :

1.  Teoretické vedomosti zo starozákonnej  knihy Prorok Daniel  a novozákonného Jakubovho listu

2.  Biblia očami mládeže – výtvarné ponímanie vybratých textov NZ a SZ

Aj tento ročník, podobne ako predchádzajúce ročníky, ponúka hlboké podnety na dôležité témy:  modlitba ako spôsob komunikácie medzi človekom a Bohom, aktualizácia biblického posolstva pre dnešného človeka, úcta k bohoslužbe, praktické prežívanie kresťanského života a povolanie k svätosti, cesta k pravej slobode.

Priebeh celého podujatia bol živý, dynamický a dá sa hodnotiť ako veľmi vydarený.

Tešíme sa z úspechu študentiek 1.A triedy : Zuzky Obrtálovej, Lenky Kušovej, Viktórie Fedešovej a Janky Nemčokovej, ktoré  sa umiestnili na prvých štyroch miestach. V sumáre však možno konštatovať, že aj ostatné zúčastnené študentky podali veľmi dobrý výkon. Gratulujeme !

Výtvarné zobrazenie biblických udalostí prvých štyroch študentiek pošleme na Diecézny katechetický úrad v Banskej Bystrici, kde bude vyhodnotená táto časť súťaže. Za úvodné čítanie zo Svätého písma ďakujeme Natálii Totkovičovej, Zuzke Čiernej a Márii Mocpaichelovej. Za nafotografovanie snímkov a pomoc pri organizácii súťaže ďakujeme Martinke Benčaťovej, Tomášovi Mikulčíkovi a Lívii Chvojkovej.

V porote, ktorá hodnotila práce súťažiacich boli profesorky: PhDr. Darina Hrivnáková a Mgr. Danica Gondová.

 

MUDr. Mgr. Magdaléna Ďatelová - vyučujúca NAV.                       Fotoalbum z biblickej olympiády tu.